
بسیاری از افرادی که اعتقاد دارند در مدیریت زمان ضعف دارند یا این که فکر میکنند نیاز به بهبود در مهارت مدیریت زمان خود می باشند، ممکن است مشکلات و چالشهای دیگری داشته باشند که در نهایت خود را در قالب ضعف در مدیریت زمان بروز میدهد.
مطالعه بیشتر: پادکست و برنامه فکرانه دکتر احمد محمدی را از دست ندهید
مطالعه بیشتر: ویزیتوری – برنامه فکرانه – دکتر احمد محمدی
دوره آموزش ویزیتوری با تکیه بر تجربه کار با تیمهای ویزیتوری 20 شرکت پخش بزرگ
میتوانید در قسمت بلاگ آکادمی بازار، آخرین مقالههای مربوط به بازاریابی و فروش، موفقیت، ذهن قدرتمند و …را مطالعه کنید و درجریان آخرین گزارش دورههای آموزشی آکادمی بازار با مدیریت دکتر احمد محمدی قرار بگیرید.
در دوره بازاریابی و فروش ” ستارگان فروش ” خود را به یک فروشنده تمام عیار تبدیل کنید.
همچنین میتوانید سایر پادکستهای برنامه فکرانه دکتر احمد محمدی را از جمله مشتری مداری ۲ – برنامه فکرانه – دکتر احمد محمدی، اثر مرکب – برنامه فکرانه – احمد محمدی و همچنین هدف – برنامه فکرانه – احمد محمدی و مدیریت زمان – برنامه فکرانه – احمد محمدی به علاوهی استعداد – فکرانه – دکتر احمد محمدی و پادکست دیگری با عنوان رژیم ذهنی – فکرانه – احمد محمدی و بسیاری دیگر از پادکستهای برنامه فکرانه را گوش فرا دهید.
چرا دچار کمبود زمان میشویم؟
همه ما به یک علت واحد دچار کمبود زمان نمیشویم. قبل از اینکه به فکر مدیریت زمان و حل کردن مشکل کمبود زمان خود باشیم، باید تشخیص دهیم که چرا دچار کمبود زمان شدهایم. برخی از این عوامل عبارتند از:
رویاهای بزرگ و هدف گذاری غیرواقعی
برخی از ما به دلیل رویاهای بزرگی که در سر داریم، احساس میکنیم به کمبود زمان گرفتار شدهایم. وقتی که تصمیم میگیریم به یک انسان بزرگ تبدیل شویم. وقتی به غولهای صنعت و اقتصاد ایران و جهان فکر می کنیم. وقتی میخواهیم تاثیری ماندگار از خودمان در حوزه علم و دانش و فرهنگ و هنر به جا بگذاریم. یکی از اولین چیزهایی که به خاطر میآوریم محدودیت زمان است. خصوصاً اگر به سن خودمان فکر کنیم و احساس کنیم، تا این نقطه که هم اکنون آمدهایم، به اندازهی کافی از عمر و وقت خودمان استفاده نکرده ایم.
ضعف در مهارت تصمیم گیری و اولویت بندی
کمبود زمان ممکن است به دلیل مشکل در اولویت بندی کارها و فعالیتها باشد. گاهی اوقات، ممکن است احساس کنیم که حجم فعالیتها زیاد است و نمیدانیم که کدام را در اولویت قرار دهیم و در نهایت تصمیم گیری سخت می شود.
ضعف در برون سپاری کارهای خود
کمبود زمان ممکن است ناشی از واگذار نکردن کارها به دیگران باشد. ما خیلی وقتها در واگذار کردن کارها به دیگران، ضعیف عمل میکنیم. یا کارها را به شکل نامطلوبی به دیگران واگذار میکنیم که در نهایت زحمت خودمان دوچندان میشود.
ناتوانی در تفویض اختیار و واگذاری نادرست و غیرحرفهای کارها به دیگران، باعث میشود که در نهایت بسیاری از ما به این نتیجه برسیم که بهترین روش صرفه جویی در زمان، این است که کارها را خودمان انجام دهیم و از آنجا که به هر حال ، ظرفیت ما در انجام کارها محدود است، نهایتاً احساس میکنیم مدیریت زمان، آن کلید طلایی است که میتواند چنین مشکلی را برای ما حل کند.
کمال طلبی
کمال طلبی نیز میتواند یکی دیگر از دلایلی باشد که ما را نهایتاً به سمت مدیریت زمان سوق داده است. کمال طلبها (Perfectionist) ، کسانی هستند که برای هیچ کاری، استاندارد ۹۰ یا ۹۵ از صد را نمیپذیرند. آنها استاندارد ۱۰۰ از ۱۰۰ را خواستارند. به همین دلیل هر کاری توسط آنها، بیش از زمان معمول طول میکشد.
ضعف در مهارت حل مسئله
حل موردی مشکلات و نداشتن نگاه فرایندی، میتواند دلیل دیگر کمبود زمان باشد. گاهی اوقات، مسیر کار در تیم ما یا در سازمان ما نادرست است. به جای اینکه مسیر کار را درست کنیم، به صورت موردی مشکلات را حل میکنیم.
ممکن است نداشتن انگیزه مشکل ما باشد
وقتی برای کاری که انجام میدهیم انگیزه نداریم، آن را کندتر از همیشه انجام میدهیم. خیلی وقتها هم، ترجیح میدهیم آن کار را در آخرین مهلت مقرر انجام دهیم. در چنین شرایطی، گاهی اوقات مسئلهی ریشهای کمبود انگیزه، دیده نمیشود و عارضهی سطحی آن، یعنی کمبود وقت، مورد توجه و نظر ما قرار میگیرد.احساس میکنیم با بهبود مهارت مدیریت زمان، میتوانیم انواع مشکلاتی را که در کار و زندگی روزمره خود با آن مواجه هستیم، مدیریت کرده و کاهش دهیم.
مشکل اهمال کاری
اهمال کاری و به تعویق انداختن هم میتواند ریشه دیگر کمبود زمان باشد. گاهی اوقات، مشکل ما واقعاً کمبود زمان و مدیریت زمان نمی باشد. بلکه عقب انداختن کارها به زمان دیگر مشکل ایجاد می کند. میتوانم امروز پروژه درسی خود را انجام دهم، اما ترجیح می دهم تا حد امکان آن را عقب بیندازم. به هر حال باید مانتوی خودم را به خشک شویی بدهم، اما اگر میشود عصر این کار را انجام داد، چرا حالا؟!! بنابراین مشکل اصلی اهمال کاری و به عقب انداختن امور است.
ضعف در هنر نه گفتن
دلیل دیگری که بسیاری از ما دچار کمبود زمان میشویم، ضعف ما در هنر نه گفتن است. شاید شما هم از جمله کسانی باشید که نمیتوانند به سادگی به دیگران «نه» بگویند. به همین دلیل، قسمت عمدهای از وقت خود را صرف انجام کارهایی میکنند که به دلیل خجالت یا رودربایستی یا دلایل مشابه، پذیرفتهاند.
زمان یکی از سرمایه های با ارزش همه ی انسان ها به شمار می رود. ما همان گونه که برای سرمایه گذاری های پولی خود برنامه ریزی می کنیم و سعی در مدیریت بهینه آنان داریم، باید برای زمان خود هم برنامه ریزی و آن را به طور هوشمندانه ای مدیریت کنیم. در هر شغلی که باشیم باید زمان خود را به بهترین نحو ممکن استفاده و مدیریت کنیم.
در سمینار موفقیت، استاد احمد محمدی کارشناس برنامه رادیویی فکرانه، از ارزش این سرمایه ارزشمند خواهند گفت و به شما خواهند آموخت که چگونه با مدیریت صحیح زمان، می توانید به اهداف خود و موفقیت دست یابید. می توانید جهت ثبت نام در این سمینار و آشنایی با محتوای آموزشی آن بر روی لینک زیر کلیک نمایید.