چند وقت پیش یکی از من پرسید:”چطور من میتوانم قدرت تصویرسازی خود را بهتر کنم؟” او ادامه داد: ” هنگام تصویر سازی تنها تصاویر مبهم در ذهنم را میبینم و نمیتوانم آن ها را مداوم و ثابت نگه دارم. مثلاً وقتی تصویر مشخصی را تجسم میکنم، آن را به طور واضح و شفاف نمیبینم و اغلب پس از چند ثانیه تصویر محو میشود.”
“شنیدهام که افرادی هستند که به طور شفاف در ذهنشان تصویرسازی میکنند و من در تعجبم که چگونه آن ها این کار را انجام میدهند. من خواهان پیشرفت در مهارت تجسم هستم چراکه میخواهم تجسم خلاق موفقی داشته باشم.”
پاسخ مرا در ادامه بخوانید:
برخی به طرز شفافی میتوانند تصویرسازی کنند و برخی دیگر تنها تصویری مبهم میبینند یا هیچ تصویری نمیبینند. قطعاً با آموزش میتوان به بهبود تجسم کمک کرد. مهارت تصویرسازی برای داشتن تجسمی خلّاق ضروری است و با بهبود تجسم خود، می توانید نتایج بهتر و سریعتری همراه با تجسم خلّاقانه داشته باشید.
تصویر سازی نه تنها در تجسم خلّاق بلکه در بسیاری از مراحل زندگی مفید است. این مهارت برای برنامهریزی کردن، نوشتن، عمل کردن، نقاشی کردن و برای انجام هر کاری به طرز بهتر و سازندهتر سودمند است. مهارت تصویر سازی، یکی از مهارت های مهمی است، که در سمینار موفقیت به آن پرداخته می گردد.
تجسم یعنی چه؟
تجسم یعنی توانایی ایجاد تصاویر ذهنی از صداها، بوها، مزهها و سایر حواس در ذهن. هنگام تجسم کردن و هنگام خلق اهداف و آرمانهایتان شما از تصورات خود استفاده میکنید. تجسم، خلاقانهترین و مفیدترین ابزار در هر زمینهای از زندگی است که میتواند در خود-بهسازی، حفظ سلامتی و در حرفهتان مؤثر باشد. آموزش مهارتهای تجسم راه مطمئنی برای بهتر کردن آن است. هر چه تلاشتان در این زمینه بیشتر باشد، این توانایی بهتر میشود. اگر تصویر مبهم باشد، تنها به شیئی که میخواهید تمرکز کنید، نگاه کنید و آنگاه در تصورات خود آن را ببینید.
در ادامه چند تمرین ساده برای بهبود مهارت تجسم آورده شده است:
- چند دقیقه در روز را در تنهایی سپری کنید.
- روی صندلی بنشینید.
- یک شیء کوچک و ساده را دستتان نگه دارید مثل یک مداد، چوب کبریت یا یک کلید. اگر هم بخواهید میتوانید از یک میوه کوچک مثل سیب یا پرتقال استفاده کنید.
- حدود یک دقیقه شیء را بررسی کنید و تمام جزئیات را ببینید، بدین ترتیب شما میتوانید آن را به یادآورید.
- چشمانتان را ببندید و تلاش کنید تا شیء را حدود یک دقیقه تجسم کنید. اگر شیء مبهم بود یا از ذهنتان محو شد به مدت چند ثانیه چشمانتان را باز کنید و به آن نگاه کنید. آنگاه چشمانتان را ببندید و به تجسم ادامه دهید.
- پس از حدود یک دقیقه تجسم کردن، چند ثانیه استراحت کنید دوباره تجسم شیء را شروع کنید. 5-4 بار این کار را تکرار کنید.
- ممکن است در تصویر سازی دیگری همان شیء یا چیز دیگری را تجسم کنید.
- اگر فرصت دارید، این تصویر سازی را 2 بار در روز انجام دهید.
تصویر سازی ذهنی، مهارتی بسیار مفید است، که کاملاً اکتسابی می باشد. یکی از روش های بهبود و تقویت این مهارت، انجام مراحلی است که در مقاله ی فوق ذکر گردید. در صورتی که تصویر سازی ذهنی به درستی انجام پذیرد، احتمال دستیابی به رویا و هدف شما بیشتر می گردد. هر چه رویایی را دست یافتنی تر تصور نمایید، انگیزه شما هم بیشتر و در نتیجه تلاش بیشتری برای دستیابی به آن خواهید نمود.
استاد احمد محمدی، سخنران انگیزشی در زمینه ی موفقیت، در سمینار موفقیت پیش رو ابزارهای موردنیاز برای موفق گشتن در زندگی، از جمله تکنیک تصویر سازی ذهنی را به شما خواهند آموخت. کافی است با مراجعه به آدرس اینترنتی زیر در این سمینار انگیزشی و شاد شرکت نمایید، تا با دانش و انگیزه ی بیشتری برای تحقق بخشیدن به رویاهای خود تلاش نمایید.
ثبت ديدگاه