چگونه مدیتیشن کنیم؟
مدیتیشن مانترا موضوعی است که برای برخی بسیار اهمیت دارد. قبل از اینکه نحوه انجام مدیتیشن مانترا را توضیح دهیم باید ابتدا مانترا را تعریف کنیم.
مانترا یک کلمه، صدا یا عبارتی کوتاه است که به هدف تمرکز ذهن و آرامش بارها تکرار میشود. صداها و کلمات میتواند بر روی احساسات، افکار و عواطف ما اثر بگذارند. منشا این کلمه از شرق است و به منظور انضباط ذهن به کار گرفته میشود.
تکرار مانتراها پچپچهای بیوقفه و بی قراریهای ذهنی را آرام میکند و به تفکر وا میدارد. در شرق یک مانترا به عنوان یک سخن، کلمه یا مجموعهای از کلمات مقدس اطلاق میشود که قدرت معنوی و روانی دارد و کمک میکند که حالت تغییر یافتهای از آگاهی فراهم سازد. مانتراها بخش مهمی از تعالیم هر دینی را تشکیل میدهند.
تاثیرات مدیتیشن مانترا
تکرار مانترا چند دقیقه در روز میتواند سر و صداهای ذهنی را کاهش دهد، به تمرکز و تسلط بر ذهن کمک میکند و شما را قادر میسازد تا افکار غیرضروری را به ذهن راه ندهید.
همچنین تکرار مانترا هنگام استرس، در شرایط سخت و هر زمان که در زندگی روزمره به آرامش نیاز دارید، بسیار مفید است. در این شرایط آنچه را که انجام میدهید، متوقف سازید و برای یک یا دو دقیقه با توجه مانترا را تکرار کنید.
اگر حواستان پرت میشود و مانترا را فراموش میکنید، ناامید نشوید. آرامش خود را حفظ کنید و هر زمان که ذهنتان منحرف شد، حواستان را به مانترا بازگردانید.
بیشتر بخوانید: مدیتیشن علاج استرس و نگرانیهای همیشگی
چگونه باید مدیتیشن مانترا را انجام دهیم؟
یک مانترا انتخاب کنید؛ همانطور که گفته شد هدف مدیتیشن مانترا تمرکز ذهن بر یک کلمه، صدا یا عبارت است و به ذهن اجازه نمیدهد که منحرف شود و به وسیله مانترا ذهنتان منظم میشود.
هر کلمه، صدا یا عبارتی که انتخاب میکنید، تا زمانیکه دستورالعملهای آورده شده در زیر را دنبال کنید، مناسب هستند. شاید برای یک مانترا از صدا، کلمه الهامبخش و مثبت یا عبارت کوتاه استفاده کنید. چند نمونه مثال در زیر آمده است:
- صدای « OM» که اغلب در شرق مورد استفاده قرار میگیرد.
- عبارت «من هستم»
- عبارت «من وجود دارم»
- کلمه «سعادت، شادی»
- عبارت «زندگی مثبت»
- تکرار یک عدد مثل 1 یا 2 یا هر عدد دیگری
- تکرار یک عبارت یا نقلقول الهامبخشی که شما دوست دارید
جملات مانترا
هر کلمه، صدا یا عبارتی که انتخاب میکنید باید به گونهای باشد که با تکرار آن احساس راحتی بکنید. یک مانترا باید دربردارنده یک کلمهای باشد که برای تمرکز و به خاطر سپردن راحت باشد.
به خاطر داشته باشید که هدف مانترا تمرکز ذهن بر یک کلمه یا عبارت است تا بدین ترتیب بیقراری ذهن کاهش یابد و پچپچهای دائمی ذهن کمرنگ شوند.
بیشتر بخوانید: ۷ راهکار ساده برای بهبود تمرینات مدیتیشن
8 مرحله انجام مدیتیشن
- مانترا به همین سادگی است که گفتیم. میتوانید در صبح، عصر یا هر زمان دیگری مدیتیشن کنید. حتی اگر پرمشغله هم باشید چند دقیقه در روز فرصت پیدا میکنید تا به مدیتیشن بپردازید.میتوان مانترا را با صدای بلند یا آهسته تکرار کنید.
- مکانی ساکت را بیابید که کسی مزاحمتان نشود.
- روی صندلی یا کف اتاق بنشینید یا دراز بکشید. نحوه نشستن شما و اینکه بر چه چیزی مینشینید اهمیتی ندارد. در هر وضعیتی که هستید باید راحت باشید و هیچ فشاری بر بدن و عضلاتتان نباشد.
- به آرامی چند نفس عمیق بگیرید.
- ذهنتان را از هرچیزی خالی کنید و شروع کنید مانترا را با صدای بلند یا آهسته و نه خیلی سریع و نه بسیار آرام تکرار کنید.
- سعی کنید که آرام و ریلکس باشید و از هر فکر غیرمرتبط با مدیتیشن خودداری کنید. به آرامی و با توجه به مانترا تمرکز کنید و این کار را به بهترین نحو انجام دهید و هر فکر، احساس بدنی یا سر و صدایی را نادیده بگیرید.
- برای حدود ۱۰ دقیقه تکرار همان مانترا را بارها ادامه دهید. به زمان فکر نکنید و دائما به ساعت خود نگاه نکنید. اگر مدیتیشن شما کمتر یا بیشتر از ۱۰ دقیقه هم طول بکشد اشکالی ندارد.
- مهم نیست چند بار حواستان پرت میشود، هر وقت این اتفاق افتاد سریع ذهن خود را به مانترا بازگردانید.
فواید مدیتیشن مانترا چیست؟
این نوع مدیتیشن تمرکزتان را بالا میبرد، ذهنتان را آرام میکند و آرامش درونی را برایتان به ارمغان میآورد. با تجربهای که داشتهام میدانم که این نوع مدیتیشن بسیار مفید و قدرتمند است و من به شدت آن را توصیه میکنم.
مدیتیشن مانترا ساده اما بسیار موثر و کارآمد است و برای معلمها، دانشآموزان و افراد کاسب، مدیران و کارمندان، کسانی که یوگا کار میکنند و برای سایر افراد مفید است.
همه ما به خوبی تاثیر تمرکز را بر روی موفقیت میدانیم. هنگامی که یاد بگیریم بر هدف خود متمرکز شویم و با آرامش و بی استرس برای دستیابی به اهداف خود تلاش نماییم، موفق میگردیم.
انجام مدیتیشن یکی از راههای رسیدن به این تمرکز است. اگر شما هم راهی برای افزایش تمرکز میدانید حتما با ما درمیان بگذارید.
41 پاسخ
مطالبتون عالیه ، ممنون از وقتی که میگذارید
سلام بهار عزیز
ممنون از توجه شما.
لطفا روش خواندن جدول کلمات رو ب صورت مانترا توضیح بدید.مثلا عدد سه رقمی ۲۶۰
سلام لطفا طریقه خواندن اعداد رو بگید به صورت
sedaye om k az mn kharej mishe baese shafa bakhshie mn mishe nesbat b darde badn// mikham bedonm in adie baraie shomam etefaq oftde ya kheyr
اولین بار بود این اسم رو شنیدم از مدیتیشن.خوب بود
سلام کاربر عزیز
خوشحالیم که مورد توجه شما قرار گرفت و با روش جدیدی از مدیتیشن آشنا شدید.
با تکنیک و مزایای بیشتر مدیتیشن در مقاله ی “چگونه میتوان با مدیتیشن وزن خود را کاهش داد؟” میتونید آشنا بشید.
من خیلی وقته اعتماد به نفسم پایین اومده.ممنون میشم اگر کمکک کنیم
سلام فاطمه عزیز
متاسفیم که این رو میشنویم. آکادمی بازار با مقاله متنوع، سمینارها، مشاوره و دوره های آموزشی و همچنین ویدیوهای متفاوت در کنار شماست.
برای افزایش اعتماد به نفس مقاله ی “افزایش اعتماد به نفس و راه های تضمینی برای رسیدن به آن” میتونید از این مقاله هم استفاده کنید.
ویدیوتون عالی بود
من از آپارات هم شما رو دنبال میکنم
سلام چهره عزیز
ممنون از اینکه ما رو از شبکه های اجتماعی مختلف دنبال می کنید. شما میتونید ویدیوهای متفاوت دیگری رو از بخش “ویدئوها” بلاگ آکادمی بازار دنبال کنید.
خیلی عالی بود 🙂
سلام سینا عزیز
خوشحالیم که از این مقاله لذت بردید.
لطفا از مدیتیشن ها مطالب بیشتری بذارید
سلام بهناز عزیز
حتما، مقاله های بیشتری هم از مدیتیشن در آکادمی بازار مثل “کناره گیری عاطفی چگونه در بهبود مدیتیشن نقش دارد؟” و… وجود داره و میتونید استفاده کنید.
من از صرفدارای آکادمی بازار و دکترم
آقای دکترو تو اینستا هم فالو دارم. لطفا ویدیوهای بیشتری بذارید ممنونم
سلام سایه عزیز
آکادمی بازار هم از داشتن مخاطبین مثل شما بسیار خوشحاله. شما میتونید ویدیوهای آقای دکتر احمد محمدی رو از بخش “ویدیوهای دکتر احمد محمدی” دنبال کنید.
مطلب مفیدی بود.ممنونم
سلام کاربر عزیز
خواهش میکنم. خوشحالیم که مفید بود براتون این مقاله
خیلی مطلب مفیدی بود،ممنونم
لطفا از مدل مقالات بیشتر بذارید
سلام آراد عزیز
از حسن نظر شما متشکریم. مقالات مدیتیشن در بلاگ آکادمی بازار زیاد هست. به عنوان مثال میتونید از مقاله ی “آیا می دانید مدیتیشن موفق بدون داشتن تمرکز امکان پذیر نیست؟” شروع کنید.
نمیدونم چیجوری این کارا آرامش میده به بعضیا.کلا کسایی که اینکارو میکنن نمیفهمم
اگر این مدیتیشن را تمرین و تکرار کنید معجزش را خواهید دید
سلام شکوه عزیز
برای درک بهتره بنظرم بهتره این کار رو شروع و تجربش کنی. مطمئنم با دیدن تاثیرش خیلی انرژی مثبتی میگیری و حس متفاوتی داری.
شما میتونید از مقاله ی “آیا برای انجام مدیتیشن به راهنما و معلم نیاز دارید؟” برای این کار شروع کنید.
آموزشتون عالی بووووود
سلام کاربر عزیز
ممنون از اینکه مقاله ی ما رو خوندید و همچنین حسن نظر شما…
ماییم که از باده ی بیجام خوشیم
هر صبح منوریم و هر شام خوشیم
گویند سرانجام ندارید شما
ماییم که بیهیچ سرانجام خوشیم
مرسی از آرامشی که با مقاله هاتون میدین
سلام فاطمه عزیز
ممنون از شعر زیبایی که از مولانا نوشتید برامون. خوشحالیم که به آرامش رسیدید.
من احساس میکنم نمیتونم انجام بدم و تمرکز ندارم، میشه کمکم کنید؟
سلام هوشنگ عزیز
شما میتونید از مقاله ی “۷ راهکار ساده برای بهبود تمرینات مدیتیشن” برای بهبود و تمرکز بیشتر استفاده کنید.
مرسی از وبلاگ خوبتون، همیشه بهم انگیزه میدین 🙂
سلام کاربر عزیز
خوشحالیم که از بلاگ آکادمی بازار راضی هستید. مقاله ی “چگونه یک استراتژی ساده اما محرک و انگیزه بخش ایجاد کنیم” هم از مقاله ایی است که من بهتون پیشنهاد میدم.
تکنیک های گفته شده برای مدیتیشن که گفتید خیلی کاربردی بود. ممنونم واقعا
اره از نظر منم خوب بود.ولی بنظرم یکم تمرین و تمرکز برای اولش خیلی میتونه سخت باشه
سلام زیبا عزیز
ماهم با شما موافقیم. با مرور زمان ذهن و بدن شما به تمرکز کردن عادت میکنه و میتونید بهترین نتیجه رو از انجامش بگیرید
سلام شاهرخ عزیز
خوشحالیم که تکنیک های گفته شده برای شما مفید بود. مقاله ی “۹ راهکار ساده برای اینکه مدیتیشن بهتری داشته باشید” هم پیشنهاد ما به شما برای بهره مندی بیشتر هست.
من خیلی مدیتیشن مانترا رو انجام دادم و قبولش دارم.ممنون که انقدر ساده و زیبا توضیحش دادین
سلام حسین عزیز
خوشحالیم که شما هم از علاقمندان به مدیتیشن مانترا هستید. همچنین من به شما مقاله ی “آشنایی با فواید جادویی مدیتیشن و تاثیر آن بر زندگی افراد” رو پیشنهاد میکنم.
ممنون از مقاله ی آموزندتون. مدیتیشن یکی از فعالیت هایی بود که من معجزه اش رو تو زندگیم دیدم
اره دقیقا.منم خیلی استفاده کردم و آرامشی که میده فوق العاده اس
سلام سارا عزیز
خوشحالیم که از مقاله ما لذت بردید و کاربردی بود براتون. شما میتونید مقاله ی “تاثیرات مراقبه و مدیتیشن در برطرف نمودن آلام جسمی و روحی” رو هم از آکادمی بازار دنبال کنید.