روانشناسی مثبت گرا و سرمایه روانشناختی
بعد از اینکه دکتر سلیگمن روانشناسی مثبت گرا و سرمایه روانشناختی را با دو هدف، کمک به مردم عادی برای داشتن زندگی بهتر و شادتر و کمک به شکوفایی قابلیتها و پتانسیلهای موجود در افراد معرفی و ارائه داد، فرد لوتانز به این مسئله پرداخت که روانشناسی مثبت گرا فقط در توسعه فردی افراد موثر و مفید واقع نمیشود.
بلکه میتواند در سطح کلانتر یعنی در سازمانها و در دنیای صنعتی و سازمانی نیز اثرات مفید و موثری به همراه داشته باشد و بدین ترتیب او برای اولین بار مفهوم روانشناسی مثبتگرا (POB) را مطرح کرد.
سرمایه های سازمانی
در این کتاب با نوع چهارم سرمایههای سازمانی (سرمایه روانشناختی) که مشتقی از رفتار سازمانی مثبت گراست آشنا میشویم. این کتاب به ارائه تئوریها، یافتههای تجربی و کاربردی درباره نقاط و ظرفیتهای روانشناختی مثبت گرا در سازمانها که قابل توسعه و اندازه گیری هستند میپردازد.
4 بعد سرمایه روانشناختی
در فصول مختلف این کتاب ۴ بعد سرمایه روانشناختی معرفی و در سه سطح فردی، رهبری و سازمانی مورد بررسی قرار گرفته است:
- کارآمدی: Efficacy
باور و اطمینان فرد به تواناییهایش برای رسیدن به موفقیت و هدفی که در ذهن دارد.
- امید: Hope
پشتکار و عزم قوی در مسیر رسیدن به هدف و قدرت یافتن مسیرها به سوی هدف به منظور موفقیت.
- خوش بینی: Optimism
انتظار اتفاق افتادن وقایع مثبت و مطلوب در آینده.
- تاب آوری: Resiliency
توانایی تحمل کردن، برگشت به وضعیت عادی و ادامه دادن بعد از تحمل مصیبتها و مشکلات است.
اهمیت سرمایه روانشناختی
روانشناسی مثبت گرا یک پارادیم تاکید و تمرکز روی نقاط قوت و توانمندیها (توسعه منابع انسانی) به جای تمرکز و تاکید صرف روی نقاط ضعف و درمان مشکلات (بهسازی منابع انسانی) است.
مطالعه کتاب سرمایه روانشناختی میتواند برای سازمانهایی که دغدغه کارکنان را دارند و به دنبال پیشرفت و ایجاد مزیت رقابتی پایدار در محیطهای پرچالش امروزی هستند مفید و موثر باشد.
به دلیل این که این موضوع (سرمایه روانشناختی) قابل توسعه و آموزش است و تحقیقات نشان داده سازمانهایی با کارکنان با سطح بالای سرمایه روانشناختی، کارآمدتر، منعطفتر، خلاقتر بوده و مقاومت کمتری درمقابل تغییرات از خود نشان میدهند.
معرفی فرد لوتانز
فرد لوتانز در 28 ژوئن 1939 در ایلات متحده آمریکا متولد شد. او استاد مدیریتی است که در رفتار سازمانی تخصص دارد. او در دبیرستان آیووا و دانشگاه آیووا دوره تحصیلی خود را سپری کرد. در سال 1986 او به عنوان رئیس آکادمی مدیریت انتخاب شد.
فرد لوتانز سمینارهای بسیاری را در دانشگاه کلمبیا، زمانی که مدیریت آن جا را بر عهده داشت برگزار میکرد. او همچنین مدتی کاپیتان ارتش در ایالات متحده آمریکا بود.
او در زمینه علمی دنباله روی مبحث علوم رفتاری به منظور مدیریت رفتار انسان در سازمانها بود. لوتانز در دهه 1980 تحقیقات خود را از نوع کیفی و مختلط در رابطه با آنچه مدیران نسبت به عملکرد کارکنان در فعالیتهای روزمره خود انجام میدهند شروع کرد. تحقیقات او نشان از اهمیت بازی کردن (مثلا شبکه گذاری و تعامل با بیگانهها) برای پیشبرد در سازمانها بود.
لوتانز و همکارانش پس از بیش از یک دهه تحقیق و نظریه پردازی چهار مولفه را معرفی کردند که به بهترین شکل از ملاکهای سرمایه روانشناختی تبعیت میکنند، این ملاکها عبارتند از: امیدواری، کارآمدی، انعطاف پذیری و خوشبینی. به اعتقاد آنها زمانی که این مولفهها با یکدیگر ترکیب میشوند، یک سازه سطح بالا را تشکیل میدهند که سرمایه روانشناختی نامیده میشود.
آکادمی بازار پیشنهاد میکند در کنار تهیه و مطالعه کتاب سرمایههای روانشناختی از محصولات آکادمی بازار جهت رشد و موفقیت در زندگی شخصی و کسب و کار بهره ببرید.
18 پاسخ
باید بدونیم که همیشه قرار نیست اتفاق بدی بیفنه باید منتظر بهترین ها باشیم در هر حالتی
سلام علی عزیز
ممنون از این نظر زیبا
Baraye mn kheili bedard bokhor bood mmnonm
سلام کاربر عزیز
خوشحالیم که راضی هستید
تحمل بالا خیلی چیز خوبیه و ادمو پخته میکنه
سلام شهاب عزیز
نظرتون متینه
اینکه بعد از شکست دوباره بتونیم رو ی پامون وایسیم خیلی خوبه
سلام کاربر عزیز
ممنون از ارائه نظرتون
سلام.چطور میشه این کتاب رو خریداری کرد؟
سلام مریم عزیز
لطفا در فضای وب سرچ کنید ، کلی فروشگاه انلاین فروش کتاب موجود هست که می تونید خرید کنید .
Kafie bavar konim k estedad darim oun vaght karemoon ro be behtarin vajhe mmken anjam midim
سلام کاربر عزیز
بسیار درست و منطقی فرمودید
داشتن امید خیلی مهمه و در انگیزه کارکنان اثر گذاره
سلام ابراهیم عزیز
ممنون از ارائه این نظر زیبا
Tashakor mikonm az shoma babate in maghale arzeshmand va in kholase awli
سلام کاربر عزیز
از جلب رضایت شما مشعوفیم
کتاب عالی هست
من از تک تک صفحاتش چیزها اموختم
سلام کاربر عزیز
ممنون از اینکه تجربه خودت رو با ما به اشتراک گذاشتی