آغاز راه؛ شروع کسب و کار کوچک
کسانی که هنوز از هیچ کسب و کاری به نام خود برخوردار نیستند، شروع یک کسب و کار کوچک با پشتکار زیاد ریسک کمتری داشته و درصد موفقیت نسبتاً بالایی دارد. رقابت تنگاتنگ، تحلیل بازار، دردسرهای مدیریتی، حقوق کارکنان و در حالت کلی تمام هزینههای برآورد شده کسب و کارهای بزرگ، دلایل قانعکننده برای انتخاب کسب و کارهای کوچک به جای کسب و کارهای بزرگتر هستند.
جالب است بدانید که اداره کل کسب و کارهای کوچک در آمریکا اعلام کرده است بیشتر از 28 میلیون کسب و کار کوچک در ایالات متحده وجود دارد که در مجموع 7.99 درصد کل کسب و کار کشور را تشکیل میدهد.
مزایا و معایب کسب و کارهای کوچک
اگر شما نیز به فکر شروع و راهاندازی یک کسب و کار کوچک هستید بهتر است پیش از هر اقدامی با مزایا و معایب آن آشنا شوید.
مزایا
- در کسب و کارهای کوچک خود، خودتان رئیس هستید.
- نسبت به یک کارمند از آزادی عملی بیشتری برخوردار هستید.
- فرصت برنامهریزی زمانی کار برایتان فراهم خواهد شد.
- چنین کسب و کارها در عین کوچک بودن سود زیادی برای کارآفرینان به ارمغان میآورد.
- امکان رشد بالاست.
- هر قدم از رشد و پیروزی، احساس شادمانی و انگیزه در افراد ایجاد میکند.
- لذت رسیدن به جایگاه بالاتر و تلاش هر چه بیشتر برای پیشرفتهای شخصی.
- در کسب و کارهای کوچک هزینهها مقرون به صرفهتر و قابلکنترل هستند.
- برنامهریزی و مدیریت برای چنین کارهایی آسانتر به نظر میرسد.
- برای پیش بردن کارها در ابتدای کار نیازی به استخدام کارکنان زیاد نیست.
- موفقیت در کارها هر چند کوچک به اعتماد به نفس افراد میافزاید و روحیه بیشتری برای ادامه فعالیت به آنها میبخشد.
معایب
- اگر دست روی دست بگذارید و کار نکنید، خبری از پول نیست.
- در کسب و کارهای شخصی نسبت به زمانی که صرف کنید، درآمد کسب خواهید نمود.
- درآمد و میزان موفقیت شما در یک کسب و کار تضمینی و قابل پیش بینی نیست.
- شکستهای مقطعی و کوچک میتواند برای شما بسیار دردناک تمام شود.
- احتمال ورشکستگی وجود دارد.
- از مزایا و بیمه خبری نیست.
- برای استراحت هیچ زمانی پیدا نخواهید کرد.
- استرس کاری بالاتری برای کارآفرینان وجود دارد.
طبقه بندی کسب و کارهای کوچک بر مبنای حرفه
مهمترین و متداولترین طبقهبندی که برای کسب و کارهای کوچک بر اساس حرفه میتوان ارائه داد به شرح زیر است:
- کسب و کارهای خدماتی
- کسب و کار واسطهگری
- کسب و کارهای کامپیوتری
- کسب و کارهای سرمایهگذاری و مالی
- کسب و کار روستایی
- کسب و کارهای خانگی
- کسب و کار تولیدی
- کسب و کارهای فناوری و اطلاعات
- کسب و کارهای دانشگاهی
- کسب و کارهای وابسته به موبایل
طبقهبندی کسب و کارهای کوچک در فضای مجازی و واقعی
از نظر بستر ایجاد و فعالیت کسب و کارهای کوچک در دو دسته کسب و کارهای اینترنتی و کسب و کارهای فیزیکی طبقهبندی میشوند.
هر یک از این گروهها خود چند زیر گروه دیگر را شامل میشوند. پیشرفت قابل توجه تکنولوژی در عصر امروز تأثیر بسزایی بر زندگی بشر گذاشته است. این روزها حتی کسب و کارها در دنیای واقعی در کنار فضای مجازی رشد میکنند؛ بنابراین عدم استفاده از اینترنت و خدمات آن یک شکست برای کسب و کارهای کوچک تلقی شده و آنها را از میدان رقابت بازاری عقب میاندازد.
معرفی کسب و کارهای نوپا
فرض کنید شما یک خانم خانهدار هستید و سرمایه اندکی دارید. شما ترجیح میدهید با همین سرمایه اندک کسب و کار مستقل هرچند کوچک خود را داشته باشید. در این راستا پیش از هر کاری فکر کنید که بیشتر در چه کاری مهارت دارید. بعد مقداری از سرمایه خود را صرف تقویت بیشتر مهارت خود کنید. بخش دیگر سرمایه خود را میتوانید صرف راه اندازی یک صفحه شخصی و تهیه وسایل موردنیاز فعالیت خود کنید. حالا میتوانید با تلاش روزافزون کسبوکارتان را رونق ببخشید.
برای مثال نقاشی سیاهقلم فعالیتی است که مهارت زیادی در انجام آن دارید. برای این که تمام ضعفهایتان را در این حرفه برطرف نمایید، مقداری از بودجه خود را صرف آموزش حرفهای نقاشی سیاهقلم کنید. سپس وسایل مورد نیاز برای چند نقاشی خریداری کنید. هم زمان با کارهای فوق، با راهاندازی یک صفحه در شبکههای مجازی، مشتری کسب کنید. باقیمانده سرمایه را میتوانید به تبلیغات حرفه خود در شبکههای مجازی اختصاص دهید.
معرفی کسب و کار در ایران
شرایط اقتصادی حاکم بر کشور باعث شده هر فردی بیش از گذشته به فکر کسب درآمد و ایجاد کسب و کارهای کوچک، با سرمایه و سختی اندک باشد. در این بخش میخواهیم چند نمونه از رایجترین کسب و کارهای کوچک در ایران را با هم بررسی نماییم.(مشاوره کسب و کار)
1. سرمایه گذاری و ترید در بازار بورس
سرمایهگذاری یکی از واجبترین مهارتهایی است که هر فرد بالغی در زندگی به آن نیاز دارد. سرمایهگذاری روی زمینههای مختلفی صورت میگیرد. برخی که از سرمایه نسبتاً بالایی برخوردارند، سرمایهگذاری روی املاک و مسکن را انتخاب میکنند که البته روش خوبی هم به نظر میرسد. بخش بیشتری از مردم که از چنین سرمایهای برخوردار نیستند، بازار بورس را در اولویت قرار میدهند. در بازار بورس میتوان حتی با سرمایه 500 هزارتومانی سرمایهگذاری خود را آغاز نمود.
باتوجه به تورم موجود در ایران، به شما پیشنهاد میشود سرمایه خود را به جای سپردهگذاری، روی سهام شرکتهای گوناگون سرمایهگذاری کنید. بهخاطر داشته باشید که فعالیت و پیشرفت در هر بازار مالی به تجربه و مهارت و از همه مهمتر زمان نیاز دارد. در این صورت میتوانید تنها با پرداخت 10 هزار تومان برای ثبت نام سجام و سپس پرداخت 500 هزار تومان برای ثبت نام یکی از کارگزاریها به خرید سهام اقدام کنید.
2. بازار ارزهای دیجیتال
امروزه بازار ارزهای دیجیتال بستر مناسبی جهت کسب درآمد و راهاندازی کسب و کارهای کوچک فراهم نموده است. فعالان در این بازار از راههایی همچون استیکیگ، معاملهگری، انجام بازی، هودلکردن، خریدوفروش NFT و فعالیت کردن در متاورس، به درآمد بالایی دسترسی یابند.
برای فعالیت در بازار ارز دیجیتال شما به سیستم کامپیوتری یا موبایل، اینترنت پرسرعت، کیف پول دیجیتال نیاز دارید.
صرافیهای مخصوص ارز دیجیتال در انواع ایرانی و خارجی بهعنوان پلتفرمهای واسط در دسترساند. بهخاطر تحریمهای موجود در کشور ما، برای فعالیت در یک صرافی خارجی با هویت خارجی به VPN، IP یا VPS نیاز دارید. فرایند کلی معامله ارزهایی دیجیتال مانند بیتکوین، بهاینترتیب است که برای تبدیل ریال خود به بیتکوین، ابتدا باید یک کیف پول مناسب نصب و بعد یک صرافی مناسب پیدا کنید. برای فعالیت و کسب درآمد در صرافی خارجی مراحل بیشتری را باید طی نمود.
3. بسته بندی حبوبات
بستهبندی حبوبات یکی دیگر از کسب و کارهای کوچک است و میتواند طیف گستردهای از مردم به درآمد برساند. برای فعالیت در این کسب و کار به یک دستگاه بستهبندی نیاز دارید. در این راستا ابتدا باید مجوز لازم را دریافت و سپس حبوبات مدنظر را بهصورت فلهای خریداری نمود. در نهایت با استفاده از دستگاه کار بستهبندی حبوبات را به سرانجام رسانده و در بازار بفروشید. سادگی و عدم نیاز داشتن به مهارت خاص باعث رواج و محبوبیت این کار در میان زنان خانهدار شده است.
4. ادمین پیج اینستاگرام
همانطور که متوجه هستید، تعداد صفحههای فضای اینستاگرام روزبهروز در حال افزایش است. همه این صفحات نیز در تکاپوی افزایش تعداد دنبالکننده و بازدیدکنندگان خود هستند. هرچقدر دنبالکننده و بازدید یک صفحه بیشتر شود، کسب و کارها رونق بیشتری پیدا میکنند. با این شرایط یادگیری الگوریتمهای اینستاگرام برای رشد صفحات و زمان کافی برای پاسخ به جواب پیامها بهعنوان ادمین یک صفحه، شغل پردرآمد و ایده آلی به نظر میرسد. برای این حرفه شما تنها به یک تلفن همراه هوشمند و تسلط کافی بر برنامه اینستاگرام نیاز دارید.
5. تدریس خصوصی
از آن جایی که بسیاری از دانشآموزان و حتی دانشجویان به درس توجه نمیکنند و یا با تدریس استاد مربوطه به فهم کافی از درس نمیرسند، به تدریس معلمهای خصوصی روی میآورند. از طرفی دیگر پاندمی کرونا در چند سال اخیر فرصت یادگیری را از محصلان گرفت. اگر مدرک و تسلط کافی بر روی دروس مختلف دانشگاهی یا مدرسه دارید، تدریس خصوصی در این شرایط بسیار مناسب است.
به عنوان مثال یک دانشجو که مهارت تدریس دارد، میتواند زمان آزاد خود را صرف تدریس خصوصی به دانشآموزان ابتدایی و حتی دانشآموزان راهنمایی یا دبیرستانی اختصاص دهد. امروزه بسیاری از محصلان در مسائل فیزیک و ریاضی مشکل دارند.
اگر شما تسلط بالایی روی این دو درس دارید، میتوانید از این طریق به درآمد بالایی برسید. امروزه کمتر کسی وجود دارد که گوشی همراه هوشمند نداشته باشد. شما میتوانید در هر گوشه کناری از دنیا، با یک تلفن هوشمند کسب و کار کوچک خود را اه اندازی کنید.
بهواسطه اینترنت کسب و کار خود را از طریق تبلیغات، گسترش دهید و به درآمدهای بالا دست یابید. در این میان افرادی که در فضای مجازی معروفیت و محبوبیت بیشتری دارند میتوانند بهواسطه تبلیغ کسب و کارهای کوچک دیگران، به درآمد برسند. بازار ارزهای دیجیتال، بازار بورس و فارکس موارد دیگری از کسب و کارهای کوچک و نوین است.
- از تجربههای خود در کسب و کارهای کوچک بگویید.
- آیا افراد موفقی در این زمینه میشناسید؟ حوزه فعالیت آنها چه بوده است؟
- کسب و کارهای کوچک چقدر نیازمند خلاقیت است؟
آکادمی آموزش کسب و کار آکادمی بازار برای توسعه آموزشهای خود نظرات شما را به کار میبرد.