راههای افزایش اعتماد به نفس در بزرگسالان
اعتماد به نفس پایین میتواند تقریبا بر همه جنبههای زندگی از جمله روابط، شغل و سلامتی شما تاثیر بگذارد. برای افزایش اعتماد به نفس گامهایی بردارید تا احساس بهتری نسبت به خود داشته باشید. اگر اعتماد به نفس پایینی دارید، قدرت افکار و باورهای خود را برای تغییر احساستان نسبت به خود کنترل کنید. اعتماد به نفس کودکان تا اعتماد به نفس در بزرگسالان را میتوانید با گذراندن دوره اعتماد به نفس و با کمک مشاورههای بهداشت روان تقویت کنید.
برای افزایش اعتماد به نفس با این مراحل شروع کنید. این مراحل را بر اساس رفتار درمانی شناختی در نظر بگیرید. در اینجا 9 روش برای افزایش اعتماد به نفس آورده شده است:
1. از جملات دارای انرژی مثبت به شیوه درست استفاده کنید
اظهارات مثبت مانند “من یک موفقیت بزرگ خواهم داشت” بسیار محبوب هستند، اما آنها یک مشکل اساسی دارند که باعث میشوند افراد بی اعتماد به نفس احساس بدتری نسبت به خود داشته باشند. چرا؟
زیرا وقتی اعتماد به نفس ما پایین است، چنین اظهاراتی بر خلاف باورهای موجود ماست. از قضا، تاییدهای مثبت برای یک زیر مجموعه از افراد کار میکند؛ کسانی که اعتماد به نفس آنها در حال حاضر بالا است.
هنگامیکه اعتماد به نفس کافی ندارید، این جملات را تغییر دهید تا باورپذیری بیشتری برای شما داشته باشند.
به عنوان مثال به جای جمله “من صد در صد موفق خواهم شد” از “من میخواهم تا زمانی که موفق شوم تلاش کنم” استفاده کنید.
2. نقاط قوت خود را شناسایی کرده و آنها را بهبود بخشید
نشان دادن توانایی و دستیابی به موفقیت، زمانهایی در زندگی که برای ما مهم است باعث به وجود آمدن اعتماد به نفس در شما میشود. اگر به آشپزی خود افتخار میکنید، مهمانیهای شام بیشتری برگزار کنید.
اگر دونده خوبی هستید، در مسابقات دوندگی ثبت نام کنید و برای آن آموزش ببینید. به طور خلاصه، شایستگیهای اصلی خود را کشف کنید و فرصتها و مشاغلی را پیدا کنید که تواناییهای شما را برجسته میکند.
3. شرایط و موقعیتهایی که باعث کاهش اعتماد به نفستان میشود را شناسایی کنید و آنها را رفع کنید
به شرایط یا موقعیتهایی فکر کنید که به نظر میرسد اعتماد به نفس شما را از بین میبرد. عوامل شایع ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- وجود یک بحران در محل کار یا خانه
- چالش با همسر، خانواده، همکار، دوستان یا نزدیکان
- تغییر در نقشها یا شرایط زندگی، مانند از دست دادن شغل یا ترک خانه
سپس، از افکار و عقاید خود به درستی آگاه شوید. هنگامی که موقعیتهای آزار دهنده را شناسایی کردید، به افکار خود در مورد آنها توجه کنید.
این شامل آنچه به خود میگویید (گفتگوی درون) و تفسیر شما از شرایط است. باورهای شما ممکن است مثبت، منفی یا خنثی باشد.
آنها ممکن است منطقی باشند، بر اساس دلیل یا واقعیتها، یا غیر منطقی باشند، بر اساس ایدههای نادرست. با توجه به شرایط از مشکلات عبور کنید و آنها را حل کنید.
4. به انتقاد کردن از خود پایان دهید، خودتان را باور داشته باشید و با خودتان مهربان باشید
متاسفانه، وقتی اعتماد به نفس ما پایین است، احتمالا با انتقاد از خود، حتی بیشتر آسیب خواهیم دید. از آنجا که هدف ما افزایش عزت نفس ما است، باید ایمان به خود را جایگزین انتقاد از خود که همیشه بی فایده است، کنیم.
هر زمان که انتقاد از خودتان شروع میشود، از خود بپرسید اگر شخص دیگری در شرایط شما باشد، نظراتتان راجع به او چگونه است؟ قطعا در مورد دیگران بهتر و مثبتتر فکر میکنید. در اینجا، سعی کنید این نظرات را به سمت خودتان هدایت کنید .
این کار از آسیب رساندن به اعتماد به نفس شما جلوگیری میکند و از راههای افزایش اعتماد به نفس در بزرگسالان است.
5. ارزش واقعی خود را بشناسید و خودتان را باور کنید
لیستی از خصوصیات مثبت و منفی و نقاط قوت و ضعف خود تهیه کنید. سعی کنید ویژگیهای مثبت را تکرار کنید و اگر در تاریخی که برای خود مشخص کردید از آن رد شدید، این موفقیت را فهرست کنید تا به شما انرژی بیشتری برای تکرار آنها بدهد.
6. خودتان را تشویق کنید
برای انجام تغییرات مثبت به خود اعتبار دهید. زمانی که تمریناتی مانند تقویت فن بیان و تمرکز برای برنامه ریزی و رسیدن به اهداف را به خوبی به انجام رساندید، خودتان را تشویق کنید.
برای خودتان هدیه بگیرید و این موفقیت را جشن بگیرید. با انگیزه دادن به خود در مسیر پیشرفت قرار میگیرید. میتوانید این مراحل را بر اساس پذیرش و تعهد درمانی انجام دهید.
7. بر مهارتهای جدیدی مسلط شوید
وقتی در کاری متناسب با استعدادها و علایق خود مهارت پیدا میکنید، حس صلاحیت خود را افزایش میدهید و این موضوع یکی از راههای افزایش اعتماد به نفس در بزرگسالان است.
9. کارهایتان را خلاقانه انجام دهید
زمانی که وظایفتان را خلاقانه انجام میدهید، زندگی شما به جریان میافتد. خلاقیت مغز را تحریک میکند، بنابراین هرچه بیشتر از آن استفاده کنید، مزایای آن بیشتر است.
10. به دنبال حل مشکلاتی که در گذشته در زندگیتان وجود داشته است، باشید
مسائل حل نشده و عاطفی آسیب جبران ناپذیری به اعتماد به نفس شما میرساند. به دنبال کمک گرفتن از یک مشاور آموزش دیده باشید تا به شما در بهبود بحرانهای گذشته کمک کند و بتوانید با روشی مطمئن در آینده به جلو حرکت کنید.
سخن پایانی
در آخر اینکه، داشتن اعتماد به نفس بالا در واقع چیز خوبی است، اما فقط در حد اعتدال، نه زمانی که تبدیل به غرور کاذب و خودشیفتگی شود.
با شناخت ویژگیهای مثبت و منفی و تمرکز بر تواناییها و تلاش برای برنامه ریزی در زندگی، میتوانید اعتماد به نفس خود را به طرز چشمگیری افزایش دهید.