نام و نام خانوادگی | کلنل هارلند دیوید ساندرز |
متولد | 1890 |
زادگاه | هنریویل، ایندیانا، ایالات متحده |
ملیت | آمریکایی |
پیشه | کارآفرینی |
زندگینامه کلنل ساندرز
آکادمی بازار در این مقاله شما را با زندگینامه کلنل ساندرز (Colonel sanders) آشنا میکند. ساندرز در سال ۱۸۹۰ در ایالت ایندیانا به دنیا آمد. او شغلهای مختلفی مانند: فروشندگی، کارمندی، کار در مزرعه و پمپ بنزین را تجربه کرد. ساندرز در سن ۴۰ سالگی یعنی در سال ۱۹۳۰ کار خود را با احداث یک رستوران بسیارکوچک بین راهی و اتاقکی در یک پمپ بنزین آغاز کرد و از اول کار خودش سر آشپز و صاحب امتیاز بود.
رستوران کلنل ساندرز خیلی زود معروف شد و در سال ۱۹۳۶ فرماندار ایالت به ساندرز لقب افتخاری کلنل داد و به همین خاطر او را به اسم سرهنگ ساندرز میشناسید، در سال ۱۹۳۷ او یک متل بسیار شیک و مجلل در کنار مجتمع رستورانش احداث کرد.
ساندرز در سال ۱۹۴۰ نخستین دستور مرغ کنتاکی را آفرید و در حدود نه سال بعد در حالی که دراوج ثروت و شهرت بود با همسرش کلودیا ازدواج کرد. با ما برای مطالعه ادامه زندگینامه کلنل ساندرز همراه باشید.
زندگینامه Colonel sanders
کلنل ساندرز (Colonel sanders) در سال ۱۹۸۰ وقتی که حدود ۶۰۰۰ شعبه در سراسر دنیا احداث کرده بود به علت عوارض حاصل از سرطان خون، از دنیا رفت و حتی تمام پرچمهای ایالت کنتاکی به مدت ۴ روز به احترام او درحالت نیمه افراشته درآمد.
هارلند دیوید ساندرز مشهور به کلنل ساندرز از نظر دوره ثروت و هوش جزو یکی از افرد معمولی و ساده بود. ساندرز دارای مهارت، یقین و پشتکار داشت.
او در نهم سپتامبر سال ۱۸۹۰ به دنیا آمد. تنها شش سال داشت که پدر فوت کرد و مجبور شد به همراه مادرش مشغول به کار شود. در نهایت این ساندرز بود که میبایست به تنهایی برای خانواده آشپزی کند و بار مشکلات را بر دوش بکشد.
فعالیت های کلنل ساندرز
در زندگینامه کلنل ساندرز میخوانیم که او تنها ده سال داشت که نخستین شغل خود را با حقوق ماهیانه ۲ دلار در یکی از مزرعههای نزدیک خانهشان شروع کرد. پانزده سال داشت که راننده تراموا شد و در شانزده سالگی نیز در کوبا سرباز بود.
پس از شانزده سالگی در شغلهایی مانند : آتش نشانی راه آهن، مسئول فروش بیمه، کارگر کشتیهای کوچک بخاری، فروشنده لاستیک و کارگر پمپ بنزین فعالیت کرد. در سن ۴۰ سالگی ساندرز برای مشتریان یک پمپ بنزین و فروشگاه میان راهی در کوربین در ایالت کنتاکی خوراک مرغ درست میکرد.
رفته رفته او نحوه پخت مرغ خود را که شامل یازده ادویه مختلف بود را به صورت خیلی حرفهای رساند. ساندرز که از زمان کودکی به آشپزی علاقه داشت و در این زمینه تجربه و هم استعداد خوبی در این کار پیدا کرده بود و هم کنجکاوی کودکانه آن دوران، هنوز هم در کار او به جای مانده بود.
ساندرز مرغها را دریک اجاق فشاری، که غذا را با فشار بخار طبخ مینمود، درست میکرد. به همین خاطر هم سرعت پخت غذا افزایش مییافت و هم طعم بسیارمتفاوت و لذیذتری را پیدا میکرد.
شهرت و محبوبیت کلنل ساندرز
این محبوبیت و شهرت او تا جایی ادامه داشت که در سال ۱۹۳۵ رابی لافون، فرماندار ایالت، نشان افتخاری «کلنل کنتاکی» را به ساندرز اعطا نمود. او خود را از آن به بعد با نام «کلنل» میخواند.
او که به کیفیت بالا و امتیاز مرغ سرخ کرده خود ایمان داشت، در سال ۱۹۵۲ شروع به انجام بازاریابی بیمه برای غذای خود کرد. ساندرز که ۶۵ سال داشت با ماشین خود به سراسر کشور سفر کرد و به بسیاری از رستورانها سر میزد و برای رییس و کارمندان رستورانها مرغ خود را درست میکرد.
اگر کلنل نشانهای از رضایت در آنها میدید، پیشنهاد خود را مطرح میکرد. اینگونه کلنل به موفقیت دست یافت و زندگینامه کلنل ساندرز تحت تاثیر قرارگرفت.
پیشنهاد او ۵ سنت به ازای هر مرغی که فروخته میشد بود. گفته شده است که کلنل ساندرز هزار و نه بار جواب منفی شنید، اما او هرگز ناامید نشد و عاقبت هزار و دهمین نفر در سالت لیک سیتی دستور غذای او را پذیرفت و کسب و کار او شروع گردید.
او به این کار ادامه داد و کم کم تعداد رستورانهایی که پیشنهاد محصول او را پذیرفتند افزایش یافت. خیلی نگذشت که مرغ سوخاری کنتاکی به یکی از بزرگترین غذاهای فوری موجود در رستورانها تبدیل شد.
واگذاری امتیاز مرغ کنتاکی
در زندگینامه کلنل ساندرز میبینیم که او تا سال ۱۹۶۴ با بیش از ۶۰۰ رستوران در آمریکا و کانادا قرارداد بسته بود. در نهایت در این سال او امتیاز مرغ کنتاکی خود را به قیمت ۲ میلیون دلار به گروهی از سرمایهداران واگذار کرد. جالب است بدانید سالیانه بیش از یک میلیارد مرغ کنتاکی در آمریکا و بیش از هشتاد کشور دنیا برای مشتریان سرو میشود.
پیرمرد ۶۵ سالهای که با چک تامین اجتماعی خود به مبلغ ۱۰۵ دلار زندگی خود را میگذراند، موفق شده بود با مهارت و نوآوری خود بر رژیم غذایی مردم جهان تاثیرشگرفی بگذارد. زندگی و درآمد خود را بهبود بخشد و نیز کسب و کار راهاندازی کند که امروزه از قیمتی در حدود یک میلیارد دلار برخوردار است.
23 پاسخ
سلام عالی بود تشکر 🌷🙏
سلام مریم عزیز
از رضایت شما خرسندیم.
بسیار عالی.قابل توجه جوانان بی انگیزه و افسرده حال… احساس میکنم یک همزاد پنداری با ایشون دارم. 54ساله هستم و چند بار در مصاحبه دکتری تخصصی پذیرفته نشدم و لی با پشتکاری که دارم میدونم اگر تلاشم رو بیشتر کنم موفق خواهم بود انشاالله. ممنون از شما
سرکار خانم مستوفی فر
درود بر شما بخاطر پشتکار و ممارست در رسیدن به اهداف مهم زندگیتون
ارزومندیم که به زودی در ازمون دکترا قبول بشید.
So nice
سلامکاربر عزیز
خوشحالیم که راضی بودین
منم موافقم نمیشه از مرگ فرار کرد پس چه بهتر که یک نام نیک از خودمون بجا بگذاریم
سلام محمد عظیم عزیز
ممنون از اشتراک دیدگاهتون
هرقدرم پول داشته باشی گریز از مرگ اجتناب ناپذیره
سلام علی اصغر عزیز
ممنون از ارائه دید گاهتون
پس هیچی دیگه آدم کارنکنه یک راست بره تو قبر بخوابه!!
Faghat kafie ye kare motefavet koni oun vaght zendegit az in ro b oon roo mishe mesle noosrat ke namako motefavet mirize
سلام کاربر عزیز
ممنون از اینکه نظرت رو با ما به اشتراک گذاشتی
خیلی خلاق بوده خدا بیامرزتش
سلام شکرا..عزیز
روحش شاد
ممنون از اینکه زندگی نامه بزرگان و افراد موفق رو به اشتراک میگذارید سراسر زندگی این عزیزان سرشار از پند هست برای ما
سلام صادق عزیز
ممنون از حسن توجه شما
فکر کن تو اوج قدرت و ثروت باشی بعد به خاطر سرطان بمیری خیلی بده و اسفناک
سلام امیر علی عزیز
نظرتون متینه
دلم سوخت خیلی سنش کم بوده برای قبول مسئولیت خانواده
سلام کاربر عزیز
ممنون از ارائه دیدگاهتون
اصلا این اقارو نمیشناختم اتفاقی این مقاله رو خوندم ، خوشم اومد
ممنون
سلام غلامعلی عزیز
خوشحالیم که راضی هستید