نام و نام خانوادگی | سعیده قدس |
متولد | 1330 |
زادگاه | تهران |
ملیت | ایرانی |
پیشه | موسس خیریه محک |
زندگینامه سعیده قدس
زندگینامه سعیده قدس و راز او در احداث موسسه محک را در این مقاله مطالعه کنید.
اوایل، گروه محک فقط در یک زیرزمین فعالیت داشت؛ ولی امروزه به لطف تلاشهای فراوان سعیده قدس، حامیان و داوطلبان، این سازمان تبدیل به نامی معتبر و بینالمللی شده که اکنون بیش از ۲۲ هزار کودک مبتلا به بیماری سرطان را تحت پوشش خود قرار داده است.
حتی محک موفق شده است تا مقام مشورتی را از شورای اقتصادی-اجتماعی سازمان ملل متحد (ECOSOC) دریافت کند و در سازمانهای بینالمللی مرتبط با درمان کودکان سرطانی نیز عضویت پیدا کند و حتی در سال ۱۳۸۶ نیز بیمارستان فوقتخصصی کودکان سرطانی را با زیربنای ۱۸ هزار مترمربع افتتاح نماید.
محک که در حوزه درمان، تحقیق، پیشگیری، خدمات، بهداشت و رفاه کودکان سرطانی نیز فعال است، از بزرگترین مراکز درمان تخصصی کودکان مبتلا به سرطان در خاورمیانه نیز به حساب میآید.
برای مطالعه ادامه زندگینامه سعیده قدس، موسس محک با ما همراه باشید.
افتخارات کسب شده سعیده قدس، موسس محک
علاوه بر محک، سعیده قدس توانسته است در توسعه سازمانهای غیردولتی دیگری مثل ISCC (انجمن بینالمللی کودکان مبتلا به سرطان)، BCSI (انجمن سرطان سینه ایران) و GFI (جبهه سبز ایران) هم نقش به سزایی داشته باشد که کار آنها ارتقای سطح درمان سرطان در کشورمان ایران و حمایت از محیط زیست میباشد.
سعیده قدس هم اکنون نیز به سفر در ایران و جهان با هدف جمعآوری کمک و بالا بردن سطح آگاهی مردم در زمینه درمان بیماری سرطان ادامه میدهد.
سعیده قدس، موسس محک بر اساس تجربیاتی که به دست آورده، کتاب «کیمیا خاتون» را به تحریر درآورده است.
در سال ۲۰۰۵، سعیده قدس توانست جایزه پروین اعتصامی را برای «کیمیا خاتون» کسب کند. در سال ۲۰۰۸، جایزهای از سوی بانک توسعه اسلامی دریافت کرد و در همان سال، مجله والاستریت ژورنال نام او را در میان ۵۰ زن برتر سال قرار داد.
توضیحات سعیده قدس درباره محک
سرطان فرآیند بسیار دردناکی است که نه تنها کودکان بیمار را درگیر خود میکند، بلکه خانوادههای آن ها را نیز در شرایطی خیلی سخت و طاقت فرسا قرار میدهد تا حدی که بنیان روانی، اقتصادی و اجتماعی آنها را نیز متزلزل میسازد.
حتی در موارد بسیار زیادی، به نابودی و از هم پاشیدگی خانواده منجر میشود. موسس محک این موسسه را برای یاری رساندن به این بیماران کوچک و خانوادههای آنها به وجود آورده است و هدفی مقدس و سخت را در پیش دارد. احداث محک از فکر همدردی انسانها منشا گرفت.
احساس میکنم همه انسانها میتوانند بذر فکر نو را بکارند و همه با رنج روبهرو هستند. مثل تولد یک بچه که مقدمه زندگی آن دردی طاقت فرساست و هر حادثه سرنوشتساز، مقدمه آن رنج در ابعاد بسیار گسترده بوده است.
سوالی که امروز باید از خودمان بپرسیم این است که معجزه من چه خواهد بود؟!
سعیده قدس
و اینکه مادری از نزدیک شاهد پرپر شدن و روز به روز ضعیفتر شدن فرزندش باشد و درد کشیدن او را ببیند، و اینکه عزیزترین فرد زندگی خودتان را از دست میدهید و هیچ کاری از دستت برنمیاید و این درد هنگامی کمتر میشود که بدانی کارهایی هست که بتوان آن را انجام داد.
اما تو به تنهایی نمیتوانی از عهده آنها برآیی و زمانی که تو باور کنی که کارهایی وجود دارد ولی تو نمیتوانی آنها را برای فرزندت انجام دهی، این غم به خشمی بسیار سرکش تبدیل میشود.
این خشم بسیار به زندگی شخصی و خود انسان نیز باز میگردد و اینکه من لیاقت ندارم، پول، پارتی یا علم آن را ندارم. این آرزوهایی بود که در برخورد با مادران این بیماران دیدم. اینکه والدین نیز با بیماری سخت فرزندشان ناتوان و درمانده شدهاند، اینکه به آنها کمک کنیم تا یاوری داشته باشند.
زندگی خصوصی
در بخش خصوصی زندگینامه سعیده قدس میخوانیم که او در سن ۲۳ سالگی با نادر شریفی که کارمند وزارت خارجه بود، ازدواج کرد. چند سالی را در خارج از کشور، کشورهایی مانند پاکستان و آلمان سپری کرد.
او در رشته زبان و ادبیات آلمانی در دانشگاه برلین آلمان ادامه تحصیل داد و از این طریق با فرهنگ و آداب و رسوم کشورهای دیگر آشناییت پیدا کرد و همین موضوع باعث شد که دید وسیعتری به دست آورد.
فرزند اول او «مهربد» در کشور آلمان به دنیا و سعیده با مرخصی بدون دریافت حقوق فرصتی پیدا کرد تا به بچه داری مشغول شود.
بعد از سپری شدن هفت سال، در ایران دختری به دنیا آورد و اسمش را «کیانا» گذاشت. تولد فرزند دومش سبب شد که از کارش به طور کامل استعفا دهد، چرا که احساس میکرد با وجود دو فرزند نمیتواند هم در شغلش باشد و هم به خوبی بتواند به تربیت و رسیدگی به فرزندانش بپردازد.
انگیزه سعیده قدس برای تاسیس محک چه بود؟
انگیزه سعیده قدس، موسس محک از این کار مبتلا شدن دختر ۲ ساله خودش به بیماری سرطان بود. در طی تلاشهای مکرر او برای درمان فرزندش، او شاهد همه کمبودها، مشکلات و دشواری بسیار بود که برای والدین فقیر کودکان مبتلا به سرطان پیش میآمد و حتی سبب فلج شدن زندگی آنها میشد.
مشکلات و رنجهایی که آنها میکشیدند سبب شد بگوید: “وقتی ناراحتی و مشکلات آنها را دیدم، از بیتابی خود خجالت زده شدم”.
در اثر این اتفاقات، قدس تصمیمی مهم گرفت تا به کمک بسیاری از خانوادهها بپردازد تا همه افرادی که با این بیماری روبهرو میشوند، احساس ضعف و ناتوانی نکنند و نذر کرد که اگر دخترش از این بیماری رهایی یابد، تمام توانش در راه کمک به خانوادههای بیبضاعت و فرزندان بیمارشان بگذارد.
خوشبختانه دخترش درمان شد و اکنون نیز بزرگ شده است و حتی او مدرک MBA از دانشگاه استنفورد را دارد. قدس نیز به وعده خود عمل کرد و با کمک دوستان و خانوادهاش، «موسسه خیریه محک که در راه حمایت از کودکان مبتلا به سرطان فعالیت میکند» را احداث کرد. که وظیفه آن نیز خدمت و کمک به کودکان مبتلا به بیماری سرطان و خانوادههای دردمند آنهاست.
محک در سال ۱۳۷۰ به عنوان یک موسسه غیردولتی و غیرانتفاعی به ثبت رسید و در همه این مدت فقط با اتکا به کمک حمایت خیرین به کار خود ادامه داده است.
تامین کنندگان موسسه محک
برگذاری بازارها جهت کمک خیریه و توزیع قلکها برای کمک و جلب عضو به عنوان یاور، همه راههای مختلف محک برای کسب توجه، حمایت و کمکهای مردمی بوده است. محک با استفاده از این کمکها و حمایتها، توانسته به جایگاهی برسد که همه کودکان مبتلا به سرطان زیر 14 سال را تحت حمایت خود قرار دهد.
برای موسسه محک هر کمکی در هر سطحی باهم تفاوتی ندارد. چه ثروتمندی که میلیونها تومان پول را برای کمک میدهد چه فردی که یک کار ساده را به صورت داوطلبانه انجام میدهد، همه باهم یکسان هستند.
چرا که مهمترین مسئله، احساس رضایتمندی و تاثیری است که میان اعضا وجود میآید. جالب است بدانید موسسه محک را حمایت کنندههای اولیه آن که خیلی از آنها خانمهای خانهدار بودند، جان بخشیدند.
همچنین در بخشی از زندگینامه سعیده قدس میخوانیم که میگوید: ما افرادی بسیار معمولی بودیم، اما این سیاست را در تمامی طول کارمان به خرج دادیم که روی جایی، کسی، حتی دولت و سایر منابع حسابی باز نکنیم.
اوایل همه در دایره یک شهر و افراد خیر بودیم. زنان خانهداری که با همت بسیار و خلاق کار را جلو میبردند. سپس ما به ابعاد کشوری رسیدیم و باز هم جذب کمکهای مالی مردمی ما را جلو میبرد و اکنون امروزه نیز در ابعاد منطقهای و بینالمللی شناسایی شدهایم.
32 پاسخ
درود بر شما احسنت به به پدر ومادرش که چنین گوهری پرورش دادند انسان به تمام معنا درود بر شما
سلام
خداوند این بانوی عزیز وتمام انسانهای خیر را حفظ کند و بر طول عمر با برکت شان بیفزاید و ما را هم در همین مسیر قرار دهد انشاالله
درود بر منش و اصالتت
اصالت
اصالت
و فقط یه انسان اصیل از عهده ی چنین کار های بزرگی بر میاد
خانم قدس گوهر کمیاب این کره خاکی است بدون اغراق
سلام شهسوار عزیز
بله همینطوره.
اینجاست ک آدم معنی این شعر را با تک تک سلولهاش میفهمه
تن آدمی شریف است به جان آدمیت
نه همین لباس زیباست نشان آدمیت
واقعا جمله و کلمه ای در وصف این شیرزن وجود نداره انشاءالله عمرش جاودان و راهش تا ابد پایدار باشه👏👏
باسلام، دردنیایی زندگی می کنیم که درکنارماآدمهای زیادی هستندکه بابی رحمی وتکبرزندگی می کنندوفراموش کرده اندکه روزی به رحم وتوجه کسی نیازمندبوده اند، ازهمه بدترفراموشی آنهابه لحظات بعدازمرگ است که هرگزخودشان رادرآن قامت نمی بینند وفکرمی کنندمرگ هم فقط مال مردم فقیریانیازمنداست، خانم قدس یاهرخیر دیگری که کمک می کنیدتاقسمتی ازرنجهای کودکان ومردم این سرزمین را کم کنیدباتمام وجودمتشکرم وپاداش نیکویتان رایه خدای بزرگ حواله می دهم که اوبهترین پاداش دهندگان است.
ایکاش همه ما ذره ای از انسانیت،شرافت،بزرگی ،سخاوت و گذشت این اسطوره رو در وجودمون کشف و بروز بدیم.اونوقت دنیا به معنای واقعی کلمه بهشت میشه.
مرسی بابت اینکه مارو با این انسان واقعی آشنا کردید.
سلام سجاد عزیز
واقعا همینطوره، خوبه که هرکسی برای تبدیل شدن به همچین آدم شرافتمندی تلاش کنه و سعی کنه دنیا رو زیباتر کنه…
ممنون از شما که ما رو دنبال میکنید و نظرتون رو با ما به اشتراک میگذارید.
بوی تمام اهدافم از شرایط و زندگی این شیرزن حس میکنم..
واقعا باعث افتخار و خوشحالیه که همچین انسانهای بزرگی تو سرزمینمون دارم
همه اینا برای کسی که میخاد تغییری ایجاد کنه یه تلنگره که توام میتونی…
به راستی معجزه ی ما تو زندگی چه خواهد بود؟؟
رسالت خانم قدس از اومدن به دنیا همین بوده و خوش به حالش که رسالتش رو پیدا کرده و به انجام رسونده
کاش همه معنای زندگی شون رو می فهمیدن
و جرات و جسارت به انجام رسوندن رو داشتن
کاش همه ما می توانستیم با ایمان به موفق شدن و صبوری در عمل و طی مسیرهای پر فراز و نشیب و گذشت از لذت های دنیوی رسالت زندگیمون رو انجام بدیم
وجود اینجور انسان هایی باعث افتخار ایرانیان و مفید برای بشریت هست.
سلام مینا عزیز
ممنون از اینکه نظرت رو با ما به اشتراک گذاشتی
ممنون از این مقاله ی قشنگتون
مرسی که ما رو با این اشخاص بزرگ آشنا می کنید
سلام ساناز عزیز
خوشحالیم که راضی هستید
کاش تعداد همچین انسان های بزرگی بیشتر بود!احسنت.!
سلام آسیه عزیز
کاملا درست میفرمایید
خدا خیرشون بده واقعا کار بزرگی کردن.
سلام الهام عزیز
ممنون از ارائه نظرتون
جالب بود.
سلام رضا عزیز
خوشحالیم که راضی هستید
نام نیکو گر بماند ز آدمی. به کز او ماند سرای زرنگار
خداوند به خانم سعیده قدس عمر با عزت. و طولانی عطا فرماید.
سلام سمیه عزیز
سپاس از این نظر زیبا
درودبر سرکارخانم قدس ، فرزن آقای طاهر قدسی طالقانی واز روستای ورکش ، پدرش مردی بسیارمهربان بود ودرمنطقه امامزاده قاسم دربند مدرسه ای ساخته بودن ،که من درکودکی چندبار به آن مدرسه باغچه مانند زیبا رفته بودم ، خداوندرحمت کند مرحوم قدس را ، وخیلی مشتاق زیارت سرکارخانم سعیده خانم قدس هستم که فامیلی بسیاربا مهمی دارند، ارادتمند سید مهدی طالقانی
من بارها وبارها اسم موسسه را شنیده بودم وحتی خودم هم بارها کمکهای ناقابلی کرده بودم اما درمورد زندگی موسسش هیچ اطلاعی نداشتم ممنون .
سلام عماد عزیز
خوشحالیم که بر اطلاعات شما افزودیم
khili khoob bod mrsiii az shomaa!!
سلام مژگان عزیز
خوشحالیم که رضایت دارید
واقعا تحت تاثیر قرارگرفتم همچین انسان ناب و ارزشمندی واقعا ستودنیست..
سلام شیوا عزیز
ممنون از اشتراک دیدگاهتون
باید بردستان این بانوی گرانقدر وفرهیخته بوسه زد
سلام سرور عزیز
بله همینطوره
ممنون از شما