عادت جدید
فکر میکنم شما هم در این که ایجاد عادت جدید کار دشواری است، هم عقیده و هم نظر هستید؛ در واقع، این کار آنقدر سخت است که گاهی به صورت مرتب در آن شکست میخوریم.
در ابتدای امر، کارمان را با امید و انگیزه قوی شروع میکنیم اما بعد از اندک زمانی، در رعایت آن، درجا میزنیم و سرانجام، به کل، بیخیال آن میشویم و به روال همیشگیمان بر میگردیم.
اگر شما هم مثل من باشید، شاید گاهی برای توجیه عدم موفقیتتان، از جمله معروف «ترک عادت موجب مرض است» استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: ۱۰ عادت صبحگاهی که باعث موفقیتهای بزرگ میشوند
سرزنش برای ایجاد عادت جدید
متاسفانه، شاید در ظاهر امر متوجه نشویم، اما این نیمه کاره رها کردن، تاثیر منفی بسیار عمیقی روی عزت نفس ما میگذارد. ما احساس میکنیم شکست خوردهایم.
از درون خودمان را سرزنش میکنیم که نمیتوانیم خودمان را تغییر دهیم؛ سپس، به کل، منکر نیاز به آن عادت جدید میشویم و خودمان را به این طریق توجیه میکنیم: از همان اول هم ایجاد عادت جدید واجب نبود.
عادت جدید و باورها

اما آن چه که به واقع اتفاق میافتد این است که عدم موفقیت ما در اعمال تغییرات و اصلاحات و ایجاد آن عادت جدیدی که در نهان، واقعا خواستارش بودیم، باعث میشود باور کنیم که:
- نمیتوانیم آن فردی شویم که آرزویش را داریم؛
- پتانسیل درونیمان را آزاد کنیم؛
- برای خودمان اعتباری قائل نباشیم و خودمان را دست کم بگیریم؛
- به کمتر از آن چه که لیاقتش را داریم، رضایت دهیم.
ای کاش میتوانستم بفهمم مشکل چیست؛ آن را اصلاح کنم؛ خودم را به انجامش متعهد کنم و تلاش و پایداری بیشتری از خودم نشان دهم.
بیشتر بخوانید: ۱۰ عادتی که باید ترک کنید تا فردی موفق شوید
علت شکست در ایجاد عادات جدید
اگر تلاش کردهاید عادت جدیدی در خود پرورش دهید و در آن کار شکست خوردهاید؛ مجددا سعی کردهاید و سعی کردهاید اما کماکان شکست خوردهاید، بدانید که تنها نیستید.
همانطور که در ابتدای این مقاله، یادآوری کردم، ایجاد عادت کار دشواری است. میدانید چرا؟ چون اغلب ما از مسیر اشتباهی سعی در ایجاد آن عادت داریم. ما دلیل اصلی شکست خوردنمان را نمیدانیم و فکر میکنیم که دلیل شکستمان، ضعفهای فردی و عدم انضباط شخصی است.
اما حقیقت ماجرا اینجاست که در اغلب موارد اصلا این طور نیست. بلکه شکست ما در وهله اول ریشه در عدم دانش و آگاهی به همراه نداشتن مهارتهای صحیح دارد.
درک چرایی
اگر میخواهید به صورت پایدار عادتی را در خودتان ایجاد کنید، باید چم و خم راه را بدانید.

استاد احمد محمدی
زندگیت را به دست بگیر، تلاش کن، تلاش کن؛ آنموقع است که معجزه را میبینی!

باید بفهمید چرا عدهای میتوانند عادات متعددی را در خود به وجود آورده و تا آخر عمرشان آنها را رعایت کنند اما برخی دیگر، مرتب شکست میخورند.
بیشتر بخوانید: اگر در زندگی شکست نخوردهای یعنی هیچ تلاشی نکردی
مثال
«لئو بابائوتا» عادات جدید بیشماری را در خودش ایجاد کرده است که سالهای سال است آنها را رعایت میکند. او ۳۵ کیلوگرم از وزنش را از دست داد، گیاهخوار شد.
چندین کتاب به تحریر درآورد و چند وبلاگ نوشت، تبدیل به آدم سحرخیزی شد، تمام بدهیهایش را تسویه کرد و درآمدش را نیز ۳ برابر ساخت، زندگیاش را سادهتر کرد و ماشینش را هم فروخت و با وسائل نقلیه عمومی تردد کرد.
به نظر شما لئو از چه رازی مطلع بود که شما از آن بیخبرید؟
مثالی دیگر برای عادت جدید
«کیتی تالو» گیاهخوار شده است، هر روز صبح میدوید، در حال نگارش یک رمان است، وبلاگ فوقالعادهای را مدیریت میکند.
تمامی قروضش را پرداخت کرده است و در حال حاضر، یک کارگردان مطرح و موفق شده است.
کیتی چطور؟ او چه چیزی میدانست که شما از آن چیزی نمیدانید؟
بیشتر بخوانید: چگونه ذهن خود را به مثبت اندیشی عادت دهیم؟
مثال آخر
«استفانی وتزل» هم چیزی در حدود ۱۰۰ کیلوگرم از وزنش کم کرده است؛ کتابش را منتشر کرده است؛ کسب و کار شخصی خودش را راه اندازی کرده است.
مشاوره کسب و کار میانبری برای رونق کار
وبلاگی را در ارتباط با سلامتی و رژیم غذایی سالم راه اندازی کرده است؛ به صورت مرتب از مشاوره و خدمات یک مربی فردی استفاده میکند و به تغذیه روزمرهاش توجه ویژهای میکند.
در مورد استفانی چه میگویید؟ او چه میداند که شما نمیدانید؟
شناخت دلیل شکست خوردن

تمامی این افراد، در ایجاد عادت موفق بودهاند و درست مانند من و شما، آنها هم بارها تلاش کردهاند و شکست خوردهاند؛ مجدد تلاش کردهاند و باز هم شکست خوردهاند و… این داستان تا جایی ادامه پیدا کرد که؟
آنها دلیل شکست خوردنشان را فهمیدند. آنها فهمیدند که چه چیزی تلاشها را نقش بر آب میکند، انگیزهشان را میکشد و قدرت تصمیمگیری و ارادهشان را ضعیف میکند.
در واقع، آنها توانستند ۸ علتی که منجر به شکست ما در ایجاد عادات میشوند را شناسایی کنند.
ادامه دارد.
بیشتر بخوانید: چرا در ایجاد عادت های جدید در خودمان اغلب با شکست مواجه می شویم؟(۲)
موفقیت
طبیعی است که در ابتدای فرآیند ایجاد عادت جدید با مشکل مواجه و حتی شکست بخورید! بیشتر مردم این مشکل را دارند، اما بعضی توانستهاند عادتهای جدید زیادی در خود به وجود بیاورند و به موفقیت دست یابند.
عادت های خوب و عادت های بد (قسمت اول)

استاد احمد محمدی
سخنران انگیزشی و مربی توسعه فردی، مدرس و مشاور کسب و کار
علت موفقیت این افراد و شکست بسیاری از ما در مقاله فوق آورده شده است، با دانستن ایرادها و راهکارها، میتوانید عادتهای جدید مورد نظر را در خود ایجاد نمایید.
آکادمی بازار به منظور ارائه بهترین شیوههای موفقیت و عادت سازی بسته آموزشی: «موفقیت دست یافتنی است» و صفحه اینستاگرام دکتر احمد محمدی که ابزارها و مهارتهای مورد نیاز جهت موفقیت از جمله عادت سازی و تکنیک شکست را به شما تدریس مینماید را فراهم کرده است.