هیچ دلیلی برای برخی عاداتمان نداریم جزء اینکه نتوانستهایم در برابر آنها مقاومت کنیم. عادت همیشه چیز بدی نیست مثلاً عادت به رقابت کردن شما را به فردی کارآمدتر و مفیدتر تبدیل میکند. تعدادی عادات اکتسابی و تحمیلی وجود دارند که به شما کمک میکنند به فردی مفیدتر تبدیل شوید.
۱. برنامهریزی کردن
افرادی که برنامهریزی میکنند نسبت به بقیه بهرهوری بیشتری دارند. این موضوع کلی است اما حتی اگر یک کار بسیار کوچک هم از روی عادت سر وقت انجام شود، به بهرهوری بیشتر شما کمک میکند. اگر شما جلسات برنامهریزی شدۀ از پیش تعیین شده داشته باشید، بهرهوری بیشتری خواهید داشت.
2. تجزیه و تحلیل کنترلشده
بااینکه باید از فکر کردن و تحلیل بیش از اندازه دست بردارید اما در تحلیل کنترلشده قدرتی وجود دارد که میتوان به چند و چون کاری که انجام میدهید، بپردازید. علت اینکه بسیاری از سیگاریها در شرایط مهم به خوبی عمل میکنند، همین است. سیگار برای چند دقیقه آنها را از آن لحظه بیرون میآورد و به آنها اجازه میدهد تا درمورد آنچه که انجام میدهند، فکر کنند و این شیوۀ درست است.
۳. توجه به نظافت
افراد غیرمفید و کارگران ناکارآمد معمولاً در شرایط کثیف، شلوغ و نابسامان زندگی و کار میکنند. آیا این حالت دلیلی دارد؛ آیا به خاطر نبود عادت مثبت این حالت پیش میآید؟ شما باید نظافت را در اولویت قرار دهید و عادت کنید تا محل کارتان را تمیز نگه دارید، تا مزاحمتی در کارآمدی و مفید بودن شما ایجاد نکند.
۴. بهرهوری بیشتر از هدفتان
هدف شما باید در کمترین زمان ممکن بدون هیچ اتلاف وقتی انجام شود. این درست است که همیشه باید اولویت اولتان کیفیت کار باشد. اما گاهی انجام دادن سرموقع کار بر کیفیت ترجیح دارد.عادت کنید تعادل خوبی بین کیفیت خروجی کار و مدت زمان اتمام کار( و منابع) ایجاد کنید.

۵. لذت بردن از دنبال کردن هدف
هنگامی که هدفتان را دنبال میکنید، خود را به شاد بودن عادت دهید و در این حالت از این فرایند لذت بیشتری میبرید. در هر صورت این کار به شما انگیزه و دلگرمی میدهد.
۶. رقابت کردن
افراد رقابتجو معمولاً به علت یک دلیل ساده یعنی داشتن مقدار زیادی انگیزه میخواهند برتری داشته باشند. آنها به خاطر اینکه میخواهند اول باشند و موفق شوند انگیزه دارند. چنین اشتیاق اولیهای به آنها قدرت میدهد. بنابراین اگر شما فردی رقابتجو هستید، این خصلت را به یک ابزار قدرتی تبدیل میکنید. حتی رقبای شما نباید بدانند که شما در رقابت با آنها هستید. این فرایند برای کارآمد بودن شما مفید است.

۷. مدیریت زمان
زمان کارآمد شما اوقاتی در طول روز است که شما کار میکنید و بازدهی دارید. زمان منبع ارزشمندی است و اگر میخواهید کارآمد باشید، زمان مفید شما باید با احتیاط سپری شود و به طور عاقلانه مدیریت شود.
۸. توانایی مشارکت در کار گروهی
مفیدترین افراد کسانی هستند که کار گروهی انجام میدهند. از دوران تولید ماشین توسط هِنری فورد تا دوران نمایش انیمیشنهای درجه یک ظرف ۶ دوره اتفاقاتی رخ داد که مسبب چنین کارآمدی، کار گروهی بود.
۹. مدیریت هزینهها
یک فرد کارآمد قادر است منابع قابل دسترس را به کار برد و حتیالامکان هر کاری را با حداقل هزینه و کمترین زمان انجام دهد. اگر شما قادر به مدیریت حساب درآمد و خرج نباشید، مشکل خواهد بود که بدانید و بفهمید که چه تعداد ذخایر به کار برده میشوند. عادت به بودجهبندی خوب شاید ایدۀ عالی باشد.
۱۰. تمایل به پیشرفت دائمی
معمولاً با شیوۀ آزمون و خطا به پیشرفت دائمی و دستیابی به بازدهی بلندمدت میرسید. عادت کردن به این شیوه برای پیشرفت شما قدرت بی حد و حصری دارد. همانطور که سنتان بالاتر میرود،این عادت شما را به فردی مفیدتر و قویتر تبدیل میکند و این هدف اکثر مردم است.
از عواملی که بین افراد موفق و معمولی تفاوت ایجاد می کند عادت های آن هاست. عادت هایی که یک شخص را به فردی کارآمدتر و بانگیزه تر تبدیل کند می تواند شما را به میزان زیادی به اهدافتان و دستیابی به موفقیت نزدیکتر کند. ترویج این عادات در خود می تواند به عنوان یک شتابدهنده برای شما در مسیر رسیدن به اهدافتان باشد. آکادمی بازار در آینده ای نزدیک سمیناری به نام «موفقیت» برگزار می کند، که در آن استاد احمد محمدی مدرس، مشاور و سخنران انگیزشی، تمام مهارت ها و ابزارهای مورد نیاز برای موفقیت و همچنین ویژگی های مشترک و منحصر به فرد انسان های موفق را به شما آموزش خواهند داد. اگر می خواهید که بیاموزید که چگونه جزء سه درصد افراد موفق گردید، می توانید با کلیک بر روی لینک زیر در محیط شاد و مثبت این سمینار حضور یابید و از آموزه های استاد بهره بگیرید.
سمینار بزرگ موفقیت – استاد احمد محمدی